Söndag 13 maj - Aj, aj, aj ...

Jaha ... ja! Säg den glädje som varar beständigt. Mina ryggbesvär visade sig inte bara vara ryggbesvär, utan domen är diskbråck! Jag har rejält ont, och äter värktabeletter fyra gånger om dygnet efter ett sju timmars besök på akuten i tisdags. 6h 45 minuter av den tiden var väntetid! :-(

Fortsättningsvis är det sjukgymnastik och försiktighet som gäller, så det lär dröja ett tag innan jag kan ta itu med "Femman" igen - dessvärre.

Men jag är optimistisk, så håll utkik. Förhoppningsvis är jag igång om någon vecka igen!
C U!

Söndag 6 maj - Lite småplock ...

I morse kändes ryggen riktigt bra, så Helena och jag satsade på en joggingrunda vid halvniotiden. Tyvärr var jag optimistisk i överkant, så efter några hundra meter sa ryggen ifrån, och det var bara att lämna Helena åt sitt öde och linka hemåt. Det brände som eld i ryggen, men efter några Paraflex Comp kändes det riktigt bra igen.

Jag tog av presenningen och var beredd på att ge mig iväg till Biltema för att införskaffa Epoxylim och glasfiberväv. Lite småplock med slippapper och lite annat gjorde att tiden rann iväg, så biltemavisiten får vänta. Helena var bussig nog att erbjuda sina tjänster, så hon slipade och tvättade bordläggning och botten.
image47image48
Vädret var underbart, så vi passade på att inviga grillen för säsongen. En sen lunch bestående av grillade kycklingfiléer, klyftpotatis, grekisk sallad, tsatsiki samt glass med bär gjorde att man bara ville sitta kvar hela eftermiddagen och njuta.

Lördag 5 maj - Botten ...

I "Corren" hade man annonserat om "Båtens Dag" i Motala, så vi styrde kosan dit efter frukost och Melodikryss. En härlig solskensdag med trevlig stämning i Motala hamn! Där har man verkligen tagit vara på miljön kring hamnen. Mycket trevlig atmosfär med fik, museum, restaurang om vartannat. Där har Linköping en hel del att lära vad gäller att utnyttja området kring vattnet! "Båtens Dag" visade sig vara ett trevligt initiativ, som säkert kommer att utvecklas när fler människor upptäcker den. Nu var utbudet lite magert, men David fyndade en dykregulator på "Loppis" och jag hittade en hållare till båtflaggan. Jag fick också en trevlig pratstund med Anders Vaernéus från Museihuset (www.museihuset.se), och passade på att anmäla mig och "Femman" till "Fri fart på Kanalen" den 28 juli. Så nu har jag ett renoveringsmål att sikta mot: Sjösättning i god tid innan den 28 juli!

Ryggen spökar fortfarande, men jag tog i alla fall ett par timmar i trädgården. Det var ingen rolig syn när jag granskade bottnen lite närmare. Där kommer att finnas en hel del att göra! :-(
Jag började i alla fall med att skrapa bordläggningen, så nu är den helt utan ytbeläggning.
image46
Därefter gav jag mig på köllisten, något som jag antagligen kommer att få ångra, men den var rutten på två ställen och jag måste vara säker på att verkligen få "Femman" tät, så det var bara att "gilla läget":
image44image45
Ingen vacker syn ... tyvärr. Nästa steg lär bli en tur till Biltema för att hitta epoxylim och glasfiberväv. Här ska tätas!


Tisdag 1 maj ... Mer lappa-å-skrapa

Det fina vädret håller i sig, men den riktiga värmen vill inte infinna sig. Kanske är det orsaken till att ryggen inte riktigt vill hänga med. Jag har antagligen varit för tunt klädd medan jag jobbat. Dessutom är väl inte arbetsställningarna de bästa! Hur som helst är jag sugen på att vända på "Femman" så att jag får ta itu med bordläggningen. Men först skulle stäven och spillådan få sitt:
image38image39
Det var egentligen inga konstigheter ... jag fixade till en passbit från den tidigare kvaddade durken och skruvade den på plats i stäven. Förstärkningen på motorplankan skruvade jag bort, och den visade sig vara ordentligt anfrätt och med fullt av saltavlagringar på baksidan.
image40image41
Stålborste, värmepistol och skrapa fick sedan göra sitt innan det blev dags att vända på båten för att komma åt botten.

RSS 2.0