Onsdag 30 april - Måla ...

Så var det så dags ... för de första penseldragen. Jag hade beslutsångest när jag köpte färg på Marinaman ... röd eller blå bottenfärg? David beslutade åt mig! Det blev röd. Den var ju röd sedan tidigare, så det var väl egentligen logiskt.

I morse var det strålande sol, men när jag läst tidningen, ätit frukost å hissat flaggan hade molnen vräkt in över stan, och det blåste rejält. T-shirt var för kallt, så det fick bli "jacka på"!

Olav - en kompis - kom förbi och var bussig nog att hjälpa mig få igång cirkulationspumpen till husets värmesystem. Pumpen har aldrig gått igång efter ett mätarbyte för två veckor sedan, men med hjälp av Olavs micklande med anläggningen blev det liv i den rackar'n, så nu slipper ungdomarna frysa på nedervåningen.
Olav, som är träbåtsägare, hade också erfarenhet av basning av lister och han gav mig lite uppmuntrande besked inför den framtida monteringen av relingslister! Jag återkommer om det när det blir dags.

I skrivande stund är klockan strax före 12 och första strykningen av "Femmans" botten är avklarat. Ser väl OK ut, men nyansen var inte den roligaste! ;-(
image61

Söndag 27 april - "Listigt"

Jag kände mig seg och trött i dag ... har sovit dåligt några nätter! Efter en förmiddagsfika hos Tollie och Ivar (mina svärföräldrar) kände jag mig ännu tröttare, så det blev en "puttestund" i soffan innan jag tog mig ut i trädgården. Slipade lite på spacklet från gårdagen, och fixade till köllisten, så jag tror den kommer att duga. Jag hade köpt ett nytt mirakeltätningsmedel, som jag hoppas håller vad det lovar. Nu börjar det nog att luta åt bottenmålning.
Glaset på bilden? Kerstin kom ut och överraskade med en aptitretande Ouzo före kvällsmaten! Smaskens!
image60

Lördag 26 april - Äntligen!

Jag kom just att tänka på att i dag är det precis 40 år sedan jag muckade från lumpen på I20 i Umeå. Vad nu det har med renoveringen av "Femman" att göra ...
Solen skiner och utetemperaturen är dräglig. På förmiddagen tog jag en promenad till Skivmässan på Cupolen tillsammans med David och Janne O. Tyvärr fanns det inget av intresse, så vi blev inte långvariga.
Tog ett tag med "Femman" när vi kom hem. Det är viktigt att ta till vara alla ögonblick, så att jag kan nå mitt mål: "Fri fart på Göta Kanal" den 26 juli.
Jag borrade upp några onödiga hål och pluggade igen dem med hjälp av träplugg och Plastic Padding. Hittade också en bit list, som får bli ny köllist.
image59 image58

RSS 2.0