Lördag 13 september - Sundstedts marina

Jorå ... nu blir det snart Marina av tomten på Högalidsgatan. Båtparken har ju utökats med 100%, så då måste man ha ordentligt med plats.

Näää ... ja' bara skoja! ;-)

Men visst känns det lite tokigt att bilden har fått stå på gatan i några månader, eftersom "Femman" stått på bilplatsen. Så nu gjorde jag slag i saken och tog bort en staketsektion och röjde bland buskarna, för att kunna köra in släpet på tomten. Speedyn hamnar nog på altanen över vintern. "Vi får väl se!" som farsan skulle ha sagt!
På den här bilden ser ni öppningen, "Femman" under vit presenning samt  Speedyn, som skymtar i bakgrunden under den gröna "pressen".

Söndag 7 september - Jag blev med "Speedy"!

Under "Fri Fart på Göta Kanal" träffade jag en hel del trevliga människor som särskilt intresserade sig för min "Femma". Några hade jag haft kontakt med förut, och några var nya bekantskaper. Mats Forntegen hade jag haft mejl- och telefonkontakt med för flera år sedan, men vi har aldrig träffats, trots att vi bor bara 4 mil från varandra. Mats byggde bl a en "Speedy" som tonårsgrabb, och han berättade för mig att han f.n äger tre "Speedy". Vi gjorde upp om att träffas, och i söndags blev det av.

Mats lokaler visade sig innehålla en hel del utöver hans båtar - han tävlar bl a i Classic Boat Races med en cabover - där fanns bilar (renoveringsobjekt) i parti och minut.. Hur som helst ... Mats hade tidigare sagt att han kunde ge mig en "Speedy" i utbyte mot en ritningssats, för han har tankar på att bygga en till. Jag kunde tyvärr inte få se de andra två "Speedy" han hade - de fanns på annan plats - men den här såg ut att vara i förvånansvärt bra skick.

Så nu har jag ännu ett renoveringsobjekt att ge mig på ... ska bli spännande!


Mina två tidigare Speedy.
På bilderna är jag 12 resp. 13 år

RSS 2.0