Söndag 26 april - Tätning

En (vädermässigt) fantastisk helg fick jag uppleva i min ensamhet. Kerstin var i Stockholm, och jag roade mig med att jobba med båtarna OCH att gå på Mässa i Cloetta Center. Det senare var ingen höjdare precis. Lite folk - och det gör i och för sig inte så mycket - men framför allt oengagerade mässdeltagare. De var helt klart påverkade av den dåliga publiktillströmningen.

"Femman" fick mest uppmärksamhet den här helgen, eftersom hon helt enkelt krävde mer jobb. Litte Epoxy hann jag i alla fall smeta ut lite här och där på Speedyn. Precis när jag var färdig öppnade sig himlen och en rejäl regnskur plaskade ner. Jag tror dock inte att det betydde något för Epoxyn och tätningen.

Fredag 24 april - Motorköp

Förra lördagen var Pauline, David och jag i Motala på en veteranmarknad. "Veteran" i det här sammanhanget handlade om bilar och bildelar. Mitt i allt stod en Johnson utombordare. Det visade sig vara en 18-hästare ... precis vad jag vill ha till Speedyn! Enligt uppgift var den ca 25 år gammal ... i sådana fall för "ung" för min Speedy.

Säljaren var från Gistad och sålde på uppdrag av en kompis. Jag tog hans mobilnummer och vi gjorde upp att jag skulle höra av mig. Priset var OK och motorn i väldigt gott skick. David skrev upp modell- och serienummer åt mig, och väl hemma igen kollade vi på webben. Det är en 63:a! Perfekt! Jag hävdade ändå att motorn var för dyr när den var så gammal, och till slut möttes vi prismässigt och jag slog till.

I dag var jag och svärfar Ivar ute i Gistad bl a för att testköra motorn. Vi fick inte igång den helt, men den ville i alla fall så det är egentligen bara en trimningssak. Håll med om att den är i fint skick:Lördag 19 april - Kalla sydvindar!!

Det tog ytterligae en månad innan jag drog av presenningen på Speedyn igen. Lite har dock hänt under tiden. Framför allt har jag kollat efter en motor till henne, och det lutar åt en 18 Johnson jag hittade på en veteranmarknad i Motala. Säljaren bor i Gistad, och jag slår nog till i veckan!

I dag var det sydliga vindar, men kalla och ruggiga. Inte var det kul att jobba med nå'n båt - inte! Jag förstärkte dock de veka bockarna, och därefter tog jag mig för att fixa en mall till en framtida styrfena:

RSS 2.0