Söndag 26 april - Tätning

En (vädermässigt) fantastisk helg fick jag uppleva i min ensamhet. Kerstin var i Stockholm, och jag roade mig med att jobba med båtarna OCH att gå på Mässa i Cloetta Center. Det senare var ingen höjdare precis. Lite folk - och det gör i och för sig inte så mycket - men framför allt oengagerade mässdeltagare. De var helt klart påverkade av den dåliga publiktillströmningen.

Hur som helst hade jag skaffat mig lite glasfiberväv och epoxy för att försöka få bukt med den otäta skarven under köllisten. Det funkade riktigt bra, och arbetet gick förvånansvärt smidigt. Nu ska det få "brinna" färdigt innan jag sätter dit köllisten igen. Sen blir det lite slipa å lite mer bottenfärg.

Söndag 19 april - Ny säsong!!

Så är det då äntligen dags att börja vårrusta!

Normalt brukar man associera sydlig vind med ljum vind ... så inte i dag! Kallt och ruggigt är vad som gäller, så jag har farit ut och in som en yo-yo för att hålla värmen. "Femman" är nu hemma från sitt vinteridé hos Karin och Stefan i Fjälla. Den 6 april rullade jag hem henne, och så här skönt kunde vi ha't då:

Den främsta erfarenheten från förra säsongen var naturligtvis att "Femman" tar in vatten. Jag har inte riktig koll på var, men en bov verkar vara köllisten. Den har jag nu tagit bort, och i skarven har jag lagt ett lager Epoxy. Jag räknar senare med att lägga ytterligare Epoxy och armera den med glasfiberväv. Ovanpå detta sätter jag sedan tillbaka köllisten.
Så här blev dagens resultat, och man kan lugnt konstatera att "Femman" ser ut som om hon lider av fläcktyfus.


Lite - med betoning på liiite - jobb på Speedyn blev det också, men i skuggan på norrsidan var det ännu kyligare.
Kolla gärna in http://cyklon5.blogg.se/speedy !

RSS 2.0